top of page

Föreläsare - PS24
Fredagens föreläsare här!

Malin Krook (WORKSHOP)

Malin Krook (WORKSHOP)

Leg. psykolog och företagare

Malin kommer under fredagen 10/5 hålla en workshop med bastu och kallbad i Storsjön. Vi värmer upp med en promenad från Campus till Vinterparkens vinterbad där får du prova på andningsövning a la Wim Hof inför kallbad i Storsjön och bastubad! (OBS: begränsat antal platser, öppnar för att läsa mer)

Benjamin Carlander

Benjamin Carlander

Leg. psykolog

Benjamin har intresserat sig för problematiska, provocerande och antisociala beteenden. I en värld präglad av digitalisering och AI är vi mer sårbara för trakasserier och hatkampanjer. Under hans föreläsning får vi en större förståelse för "stalking", både som socialt fenomen och psykopatologi.

Åsa Kastbom

Åsa Kastbom

Överläkare i Psykiatri & doktor i Pediatrik

Åsa är överläkare i psykiatri och doktor i pediatrik på Universitetssjukhuset i Linköping. Hon brinner för barns välmående och att sprida kunskap om barnmisshandel och barns sexualitet. Hennes föreläsning kommer att beröra hur vi hittar de utsatta barnen men även om förövarna, och hur barn kan få hjälp att bearbeta det de varit med om.

Linda Wiik (CFT WORKSHOP)

Linda Wiik (CFT WORKSHOP)

Leg. Psykolog. Föreläsare och handledare med fokus på Compassionfokuserad terapi

Linda är medskapare till CFT Institutet, driver utbildning, handleder och föreläser inom CFT. I denna workshop får du upptäcka ditt Compassionate Mind, och skillnaden mot andra förhållningssätt... En lek med olika världar.

Linda Wiik

Linda Wiik

Leg. Psykolog, föreläsare och handledare med fokus på CFT

Linda har lång erfarenhet av att arbete med Compassion och Compassionfokuserad Terapi (CFT), och är en av grundarna till CFT Institutet som erbjuder utbildningar, handledning och föreläsningar. Föreläsningen siktar in sig på transdiagnostiska processer så som affektreglering, förhållningssätt till min historia, skam och självkritik.

Thomas Hesslow

Thomas Hesslow

Leg. psykolog

Thomas är en av grundarna till det svenska ISTDP-institutet och chefredaktör för Journal of Contemporary ISTDP, men även kliniskt verksam vid Malmö ISTDP-mottagning. Under hans föreläsning får vi en inblick i principer som inom ISTDP används för att bedöma och bemöta patientens ickeverbala beteende.

Kristina Taylor

Kristina Taylor

Leg. psykolog & förbundsordförande Psykologförbundet

Kristina är ordförande för Sveriges Psykologförbund och har en bakgrund som bland annat skolpsykolog. Under hennes föreläsning kommer hon berätta om vad hon som psykologstudent vid Linköpings universitet trodde att karriären skulle innehålla, och vi får höra mer om hennes liv som psykolog - då, nu och framåt.

Per Carlbring

Per Carlbring

Professor, leg. psykolog, psykoterapeut & specialist i klinisk psykologi

Prof. Per Carlbring har 25 års erfarenhet inom digitala behandlingsmetoder och hans föreläsning kommer att handla om bland annat Artificiell Intelligens och VR som hjälp i terapirummet.

Sandra Lindström

Sandra Lindström

Leg. psykolog & Föreläsare

Sandra utbildar och föreläser om sådant som rör människor och deras beteende till kontextuella faktorer, ofta kopplat till strategier och förmågor som handlar om arbetslivets utmaningar. Hennes föreläsning kommer att avhandla det moderna arbetslivet och vinster med att arbeta jämställt.

Eva Henje

Eva Henje

Professor, överläkare i barn- och ungdomspsykiatri

Prof. Eva Henje är överläkare i barn- och ungdomspsykiatri vid Umeå Universitet, men även utbildad i bland annat MDMA-assisterad psykoterapi. Hennes föreläsning kommer bland annat handla om hur psykedelika kan användas i modern traumaterapi.

Lars Klintwall

Lars Klintwall

Leg. psykolog & Post-doc

Psykologen, forskaren och barnboksförfattaren som har ett stort intresse för psykiatrisk diagnostik, delvis pessimistisk men ser även möjligheter. Lars föreläsning kommer att handla om nya metoder för att skapa och analysera symptomnätverk för att kartlägga den enskildes problematik.

Panelsamtal: Psykologens roll i den psykedeliska renässansen

Panelsamtal: Psykologens roll i den psykedeliska renässansen

Leg. psykologer & doktorand

I detta panelsamtal, arrangerat i samarbete med Nätverket för psykedelisk vetenskap, får vi höra psykologerna Elin Stahre, Thomas Hesslow och Michael Skragge, som alla har erfarenhet av att arbeta med psykedelika, diskutera psykologens roll i den psykedeliska renässansen.

Christian Rück

Christian Rück

Professor & överläkare

Christian är professor vid KI och klinisk verksam som överläkare vid Psykiatri Sydväst, men även författare. Hans föreläsning kommer handla om varför självmord blev människans följeslagare, om självmordets katastrof och dess olika nyanser.

Andreas Larsson (WORKSHOP)

Andreas Larsson (WORKSHOP)

Leg. Psykolog, Fil. Dr. Universitetslektor på Mittuniversitetet

Andreas forskar inom ACT, processbaserad KBT och RFT men har även har klinisk erfarenhet och en stor vana av att hålla workshops både i Sverige och internationellt. Under denna workshop "Kärleken och Döden" leds vi genom en utforskning av mening i närvaro av livets oundvikliga slut.

Mattias Myrälf

Mattias Myrälf

Leg. psykolog

Psykologen Mattias Myrfält är personen som ligger bakom den populära sajten www.kbtiprimarvarden.se. Hans föreläsning kommer att fokusera på hur framtidens psykologiska behandling inom primärvården kan komma att se ut och behovet av att integrera evidensbaserade metoder med digitala verktyg och genuin empati.

David Lopes

David Lopes

Leg. psykolog

David har varit med sedan starten av den regionala OCD-mottagningen i Västra Götlandsregionen och har ett särskilt intresse för OCD-behandling. Under föreläsningen får vi lära oss om nya sätt att se på exponering med responsprevention och tillsammans utforska hur man kan arbeta både kreativt och evidensbaserat på samma gång.

Markus Torgeby

Markus Torgeby

Författare, föreläsare, löpare och familjefar

Markus, en hyllad föreläsare, har skildrat uppväxten och åren i skogen i boken ”Löparens hjärta” som blev en storsäljare både i Sverige och internationellt. Hans föreläsning kommer att handla om om vikten av att prioritera och observera sin mentala hälsa.

Robin Sundqvist & Ivan Ejdemyr

Robin Sundqvist & Ivan Ejdemyr

Leg. psykolog, doktorander

Robin och Ivan är båda legitimerade psykologer och doktorander vid institutionen för klinisk vetenskap, Umeå Universitet. De arbetar med högspecialiserad vård för patienter med allvarliga ätstörningar och under deras föreläsning kommer de prata om RO-DBT, en ny metod för patienter med överkontroll.

Sofia Boman

Sofia Boman

Leg. psykolog, specialist i Klinisk forensisk psykologi, Institutions chef på SiS

Sofia är i dag institutionschef på SiS Ljungbacken och har en bred erfarenhet av bland annat beroendevård, kommunal mottagning för unga män och från flera olika delar av Kriminalvården. Hör henne prata om erfarenheter om att arbeta som psykolog på häkte, anstalt, nationella transporttjänsten och underrättelsetjänsten i Kriminalvården samt varför hon valde att bli chef på SiS.

Elisabet Rondung

Elisabet Rondung

Leg. psykolog & universitetslektor/docent

Elisabet är lärare och programansvarig på Mittuniversitetets psykologprogram men också engagerad i forskning kring psykologiska perspektiv på graviditet och födande. Föreläsningen kommer att handla om förlossningsrädsla och traumatiska förlossningserfarenheter.

Lisa Lidström

Lisa Lidström

Leg. psykolog & Specialist i missbruk-och beroendepsykologi

Under denna föreläsning kommer ni att få bekanta er med SiS och dess målgrupp. Lisa har tolv års erfarenhet av att ha arbetat på tre olika SiS institutioner i olika roller och med varierade uppdrag. Tyngdpunkten kommer att vara på det KBT-baserade behandlingsprogrammet A-CRA.

Li Åslund

Li Åslund

Leg. Psykolog, doktor och ansvarig för forskning och utveckling på Mindler

Li är psykolog som jobbar inom HealthTech där hon bedriver forskning och produktutveckling. Hennes föreläsning kommer bland annat att handla om hur vi kan kombinera vetenskapen kring sömn med digitala verktyg för sömnmätning och beteendeinterventioner för en mer individualiserad upplevelse.

Malin Krook

Malin Krook

Leg. psykolog och företagare

Malin är psykologen som tröttnade på att sitta inne och prata om hur bra det är att vara ute, och har ett särskilt intresse för människans relation till son miljö och natur. Under hennes föreläsning får ni höra mer om positiva effekter av bastubad och kallbad samt dess potential för mental hälsa. OBS: Föreläsningen hålls fredagen den 10/5!

Poul Perris

Poul Perris

Leg. läkare, Leg. psykoterapeut & handledare

Poul är rektor vid Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi och är specialiserad i behandling av personlighetssyndrom och komplexa relationssvårigheter. Föreläsningen fokuserar på hur vi kan skapa ordning i en alltmer förvirrad värld, präglad av sekularisering, migration, globalisering och digitalisering.

Pehr Granqvist

Pehr Granqvist

Professor i Psykologi

Pehr är professor utvecklingspsykologi vid Stockholms universitet, med mycket fokus på forskning på anknytning i olika sammanhang. I föreläsningen kommer Pehr att prata om anknytning, andlighet och psykedelisk vetenskap som alla är teman i hans senaste bok "Tryggare kan ingen vara?"

Niklas Laninge

Niklas Laninge

Leg. psykolog och VD för Nordic Behaviour Group

Niklas Laninge har en lång erfarenhet av att arbeta med organisationer. Under föreläsningen kommer vi få höra hur han arbetar för att skapa storskaliga och hållbara beteendeförändringar genom att kombinera psykologi, teknik, innovation och kommunikation.

Carina Bång

Carina Bång

Beteendevetare, anhörigterapeut, certifierad CRAFT-terapeut

Carina är beteendevetare, anhörigterapeut samt utbildare inom CRAFT och motiverande samtal (MI), med stor erfarenhet av att motivera personer med beroendeproblem. Hon kommer prata om sin nyligen publicerade bok "Beroende i praktiken" - Förstå, bemöta och samverka.

bottom of page