top of page

Carina Bång

Beteendevetare, anhörigterapeut, certifierad CRAFT-terapeut

Motivation, livsstilsförändringar och svåra samtal för yrkesverksamma inom socialtjänst, landsting och behandlingshem. Carina Bång är beteendevetare, anhörigterapeut, certifierad CRAFT-terapeut, handledare samt utbildare inom CRAFT och motiverande samtal (MI), med stor erfarenhet av att motivera personer med beroendeproblem till förändring och behandling.


Hon har tidigare arbetat i över 10 år på fängelse med individuella samtal och motivationsgrupper för personer med kriminalitet och beroendeproblematik. Carina behandlar viktiga ämnen som beroendeproblem, anhörigskap, motivation och bemötande. Hon har skrivit två böcker för anhöriga till någon med beroendeproblem och nyligen publicerat "Beroende i praktiken" - Förstå, bemöta och samverka (2023) som är skriven tillsammans med Lotta Borg Skoglund, Lotta Bratt Becker och Ingrid Kristoffersson-Rosin.


 

FÖRELÄSNING:

"Beroende i praktiken" - Förstå, bemöta och samverka


Carina föreläser utifrån den nyligen publicerade boken "Beroende i praktiken" - Förstå, bemöta och samverka (2023) som är skriven tillsammans med Lotta Borg Skoglund, Lotta Bratt Becker och Ingrid Kristoffersson-Rosin. Boken riktar sig till personer som möter personer i sitt arbete med beroendeproblematik och deras anhöriga. Föreläsningen berör:

  • hur beroende uppstår och hjärnan påverkas

  • hur personlighet, förmågor och omgivningen påverkas av beroende

  • förändringsprocessen från skadligt till kontrollerat bruk eller nykterhet

  • hur anhöriga påverkas och hur de kan stöttas

  • samtalsledarens roll och motiverande samtal

 

För Carina är det viktigt att alla som möter personer med beroende förstår att de kan vara en viktig person i en kedja av händelser och möten som gör att personen med beroendeproblem får ett ökat hopp om att förändring är möjligt och söker hjälp och stöd för sin problematik. I 15 år har Carina även satt fokus på de anhörigas situation och mående, de behöver erbjudas stöd oavsett om den de är anhörig till söker hjälp eller inte.

Carina Bång
bottom of page